8 september: Internationale dag alfabetisering

   05/09/2013
ABC Dankjewel!

Kun je je voorstellen dat je dit niet kan lezen? Of dat je niet weet hoe je op deze website terecht kan komen? LINC vzw neemt analfabetisme niet altijd even letterlijk. Als je deze tekst aan het lezen bent, dan kan je lezen en met een computer overweg. Maar ken je het allernieuwste snufje voor de I-pad al?

We leven in een kennismaatschappij waar iedereen continue probeert bij te benen met de snelheid van technologie. Je vergeet aan die stroomsnelheid makkelijk hoe het leven eruit zag toen er nog geen gsm’s bestonden, of toen je nog niet kon lezen. Maar wat als je de basis van het lezen of de digitale vaardigheden zelfs niet beheerst?

LINC vzw zet zich nog elke dag in om lezen te stimuleren voor jong en oud, maar evengoed om mensen vertrouwd te maken met de digitale wereld. Daarom vragen wij iedereen om op deze bijzondere dag eens stil te staan bij de vraag: “Weet jij nog wie jou het alfabet leerde?” En natuurlijk ook om die persoon te bedanken.

De LINC-medewerkers bedankten allemaal al hun kleuterjuf voor hun eerste woordjes. Wil je zelf ook een dankwoord plaatsen? Gebruik dan de hashtag #abcdankjewel op Facebook of Twitter, en wees met z’n allen dankbaar op deze pagina!