E-inclusie panel

Iedereen kan digitale drempels ervaren, maar voor mensen die ook sociale uitsluiting ervaren, zijn de gevolgen nog voelbaarder.

LINC vzw wil ervoor zorgen dat iedereen zich thuis kan voelen in de kennismaatschappij. Wil jouw organisatie een toepassing testen, een laagdrempelige digitale toepassing of site bouwen of een bevraging afnemen die alle type burgers bereikt? Doe dan een beroep op ons e-inclusie panel. Wij helpen je aan een representatieve gebruikersgroep bestaande uit de beoogde doelgroep, bieden hulp bij de aanpak en opstart van je project of brengen je in contact met onderzoekers of partners uit het e-inclusiepanel. 

LINC vzw werkt samen met Ilse Marien (imec-SMIT-VUB) aan een panel dat de hele samenleving weerspiegelt. Digitale uitsluiting ontstaat vaak al in de testfase van websites of applicaties. Gebruikerspanels worden doorgaans gerekruteerd via digitale kanalen, waardoor de stemmen van digitaal kwetsbare groepen niet worden gehoord. Wij pakken dat resoluut anders aan. De panelleden nemen gebruikerstesten af van applicaties in begeleide fysieke sessies. 

Wil jouw organisatie graag een toepassing testen, een bevraging afnemen of een digitaal concept aftoetsen, maar merk je dat de traditionele rekruteringskanalen (digitaal) kwetsbare groepen over het hoofd zien? Heb je al een testpubliek maar ontbreekt het je aan een plan van aanpak? Geraak je niet uit de startblokken? Zoek je nog partners voor je project of wil je in contact komen met de onderzoekers van imec? Doe dan zeker beroep op ons e-inclusie panel.

Zo hopen we samen de eerste stap te zetten naar echte e-inclusie. We werken op maat en zoeken in overleg naar de invulling van waar jouw dienst of organisatie nood aan heeft. Doe mee en bied je aan als partnerorganisatie.

Vragen over het e-inclusie-panel, stuur je een mail naar esther.lamberigts [at] linc-vzw.be.

Bestelformulier Workshops