En na de verhalen…

Het voorlezen van een verhaal is niet zelden de aanzet tot verhalen van je luisteraars. Met deze workshop helpen we je op weg om met deze verhalen op een creatieve manier aan de slag te gaan.

We richten we ons op mensen die voorlezen bij volwassenen met dementie, maar de inhoud is ook ruimer inzetbaar. We maken gebruik van korte verhalen, fragmenten en eventueel  materialen die erg herkenbaar zijn uit verschillende fasen in het leven van de luisteraar en hierdoor  nieuwe verhalen stimuleren. We geven een aanzet tot het gebruiken van verschillende analoge en digitale materialen en tools, waarmee je nadien zelf kan gaan experimenteren.  Na deze workshop heb je een aantal ideeën over hoe je  verhalen van je luisteraars kan vastleggen, zodat je er samen met hen kan naar teruggrijpen of ze delen met familie en vrienden.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor vrijwilligers, animatoren, mantelzorgers die werken met en zorgen voor personen met dementie, maar ook ruimer inzetbaar. Het is ook een welkome verdieping voor voorlezers die gestart zijn in de voorbije jaren en die interesse hebben om iets meer te doen met de verhalen die ze terugkrijgen van de mensen voor wie ze voorlezen.

Praktische info

Inhoud: Een inspiratieworkshop met ruimte voor het delen van ideeën en ervaringen.

Duur: 2 uur

Deelnemers: Max. 20 deelnemers

Nodig: Een rustige ruimte met tafels en stoelen, internetverbinding

Prijs:  €375 en € 0,37/km (verplaatsingskosten)

Bestelformulier Workshops