Inspiratiedag Voorlezen aan ouderen

   26/04/2013

Een initiatief van Stichting Lezen en LINC vzw

Dinsdag 11 juni 2013 | 9:00 – 13:30
Plantijn Hogeschool Antwerpen

2013 is in heel Europa uitgeroepen tot het Jaar van het Voorlezen. Voorlezen is niet alleen goed voor kinderen. Ook ouderen genieten ervan om voorgelezen te worden. Voorlezen geeft bewoners van woonzorgcentra die niet meer zelf kunnen lezen de mogelijkheid om verhalen te leren kennen. Boeken bieden stof tot gesprek en brengen het verleden even dichterbij.

Stichting Lezen en LINC vzw nodigen u daarom graag uit voor de inspiratiedag ‘Voorlezen aan ouderen’ op dinsdag 11 juni 2013. Welke boeken zijn geschikt om voor te lezen aan ouderen? Hoe anders is het om een groep of één persoon voor te lezen? Hoe kan je een voorleeswerking (eventueel met vrijwilligers) uitbouwen in een woonzorgcentrum?
Tijdens deze inspiratiedag maakt u kennis met de mogelijkheden van voorlezen aan bewoners.

BEKIJK HIER HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

VOOR WIE?
De inspiratiedag richt zich tot animatoren in woonzorgcentra, ergotherapeuten, vrijwilligers, bibliotheekmedewerkers, directieleden en alle andere geïnteresseerden.

WAAR?
Plantijn Hogeschool - Aula Kockx
Meistraat 5
2000 Antwerpen
De Plantijn Hogeschool ligt op 15 minuten wandelen van Antwerpen Centraal. Wie met de auto komt, parkeert best in de ondergrondse parking Stadsschouwburg, tegenover de ingang van de hogeschool.

INSCHRIJVEN
Deelnemen kost 15 euro per persoon (inclusief broodjeslunch).
Inschrijven kan tot en met 31 mei via deze link.

MEER INFO | CONTACT
www.jaarvanhetvoorlezen.be 
info [at] voorlezen.be () of 03 201 00 32

De inspiratiedag 'Voorlezen aan ouderen' is een initiatief van Stichting Lezen en LINC vzw in het kader van het Jaar van het Voorlezen.