Klaar voor het online klimaatdebat

   18/12/2023

In samenwerking met CATAPA en met ondersteuning van de Koning Boudewijnstichting organiseerde LINC het project 'Digiplussers voor het klimaat'. Dit starte begin november met een groep deelnemers (55-plussers) die hun digitale vaardigheden wilden bijschaven.

Eén van die deelnemers was Mark. "Ik wou meer bijleren om online mee te kunnen praten over het klimaat".

De deelnemers namen deel aan een traject van 4 sessies. Ze leerden hun smartphone op een duurzame wijze te gebruiken. Ze gingen op ontdekking in de wereld van sociale media. Verder snuisterden ze als echte speurneuzen het internet af om informatie op te zoeken rond het klimaatbeleid. Nadien kregen ze tips en tricks mee om correcte informatie van foutieve informatie te onderscheiden.

Deelnemer Mark heeft alvast onthouden hoe hij kan 'factchecken'. "Ik kwam onlangs een bron tegen die onbetrouwbaar leek en dacht terug aan de cursus. Ik ben dan gaan opzoeken van waar de bron kwam en het bleek inderdaad een onbetrouwbare bron te zijn."

Aan het einde van het traject ontvingen de deelnemers met trots hun diploma (foto). Klaar om te participeren aan het online klimaatdebat!