Kom ons team versterken!

   11/01/2024

Ben jij gepassioneerd over digitale thema's zoals online privacy, fake news en mediawijsheid? Wil je jouw kennis delen met anderen en hen helpen navigeren in onze steeds meer gedigitaliseerde wereld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als lesgever bij LINC geef je boeiende workshops over digitale onderwerpen door heel Vlaanderen. Je hoeft geen expert te zijn: enthousiasme en de wens om bij te leren volstaan. Samen met ons educatief team ontwikkel je nieuwe vormingen en werk je aan lesmateriaal. We zetten samen de juiste toon en aanpak neer. Na elke sessie is er ruimte voor evaluatie en feedback, zodat we voortdurend kunnen verbeteren.

Als freelancer bij LINC ben je dus medeverantwoordelijk voor het uitvoeren en uitbreiden van ons vormingsaanbod. Je denkt creatief na over nieuwe manieren om mensen en organisaties te bereiken door digitale vaardigheden en mediawijsheid te verspreiden. Op deze manier vergroot je de betrokkenheid en interesse in meervoudige geletterdheid, en draag je bij aan de impact van LINC.

Wat krijg je van ons?

  • De kans om je digitale vaardigheden te delen en te verfijnen.
  • Inzicht in het ontwikkelen van lesmateriaal rond actuele thema's.
  • Een vrijwilligersvergoeding en een vergoeding voor verplaatsingen (zowel voor het openbaar vervoer, met een deelwagen of je eigen wagen).
  • Flexibiliteit om zelf te bepalen hoe vaak en voor welke periodes je je wilt inzetten.
  • Een warm en ondersteunend team dat jouw ideeën waardeert en omarmt.

Bij LINC streven we naar een diverse en inclusieve samenleving. We selecteren kandidaten op basis van hun kwaliteiten, zonder onderscheid te maken op basis van nationaliteit, handicap, leeftijd, geslacht of geloofsovertuiging.

Hoe solliciteren?

Wil jij een positieve verandering teweegbrengen en anderen helpen om te gedijen in de digitale wereld? Sluit je dan aan bij ons team van bevlogen vrijwilligers! Stuur je motivatie en je gegevens naar info [at] linc-vzw.be en dan maken we graag kennis met jou.

Nog vragen?

Neem gerust contact met ons op: info [at] linc-vzw.be.

Over LINC

LINC wil de samenleving versterken via de verbindende en emanciperende kracht van (digi)taal. Onze organisatie wil de meervoudige geletterdheid van burgers versterken en zo eenzaamheid en polarisering tegengaan. We doen dat met een aanbod van workshops en trajecten over leesplezier, storytelling, digitale vaardigheden en mediawijsheid. Daarvoor werken we samen met o.m. bibliotheken en lokale besturen. 

De kernwaarden van LINC zijn rechtvaardigheid, inclusie, bewustzijn, samenwerking en meerstemmigheid. LINC verbeeldt een inclusieve toekomst, waarin ruimte is voor de verschillende meningen en stemmen in de samenleving. We zien daarbij samenwerking tussen burgers, tussen organisaties en tussen sectoren als een belangrijk middel om die inclusieve toekomst waar te maken.

Interesse? Laten we lekker LINC gaan doen! ;)