KVS Foyer

Maak kennis met Mediawijs.be

   28/02/2013
Maak Kennis met Mediawijs.be, het Kenniscentrum Mediawijsheid voor Vlaanderen tijdens het evenement op 27 maart 2013 in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel
.
De medewerkers van het kersverse Kenniscentrum Mediawijsheid nodigen u van harte uit op woensdag 27 maart in de KVS in Brussel voor een kennismaking met Mediawijs.be! Tijdens dit evenement worden de stakeholders, de doelstellingen en de werking van dit Kenniscentrum voorgesteld.
.
Mediaminister Ingrid Lieten, iMinds CEO Wim De Waele en de verschillende vertegenwoordigers van het Kenniscentrum zullen die dag deze recent opgerichte netwerkorganisatie vanuit hun visie toelichten. Mediawijs.be stuurgroep voorzitter Katia Segers start de studiedag met de resultaten van de veldbeschrijving , d.i. een SWOT-analyse van de actoren inzake mediawijsheid en beleidsaanbevelingen uitgevoerd in opdracht van minister van Media, Ingrid Lieten. De Nederlandse projectmanager van Beeld en Geluid John Leek zal de rol van een Kenniscentrum voor een samenleving uitleggen en strategisch beleidscoördinator Philippe Van Meerbeeck zal het Actieplan Mediawijsheid van VRT toelichten.
.
‘s Namiddags worden vier parallelle interactieve sessies georganiseerd. In de eerste plaats zijn er drie overlegplatformen: over reclamewijsheid, competenties en volwassenen en mediawijsheid. Daarnaast zal ook een rondetafel ingericht worden over de Conceptnota Mediawijsheid en de verwachtingen die de verschillende actoren hebben over het huidig en toekomstig Mediawijsheidsbeleid. Deze eerste kennismaking wordt feestelijk afgesloten met een ludieke stand-up poetry act van Frank Boddin over het thema Mediawijsheid.

Al wie aan de overlegplatformen of rondetafel wenst deel te nemen, kan zich hiervoor inschrijven.
.

.
Praktisch
Datum: woensdag 27 maart
Timing: 09u30 tot 17u
Locatie: KVS, Lakensestraat 146, 1000 Brussel

Toegang is gratis, inschrijven is verplicht. Inschrijvingen lopen tot 20 maart.