Sociaal Innovatie LAB

   13/04/2012

 
De sociale sector heeft nood aan creativiteit en innovatie, aan nieuwe technologische ontwikkelingen en webtoepassingen. Het Sociaal Innovatie LAB wil die leemte dichten door het opzetten van een denk- en doetank. We zetten sociale experts samen met softwareontwikkelaars, web- en game-developers, applicatiebouwers,... kortom, professionele creatievelingen en mensen die zich graag willen inzetten om armoede tegen te gaan. 

Het sociaal Innovatie LAB zal beginnen met een 12-tal sociale innovatieve mini-labs. Deze vinden plaats in de maand mei, in verschillende steden in Vlaanderen en Brussel. Tijdens de mini-labs wordt er gebrainstormd met als doel nieuwe ideeën te genereren. De 6 beste ideeën worden eind juni tot een volledig concept uitgewerkt. Het team met het beste concept krijgt namens de Koning Boudewijn Stichting € 5000,- om hun project te realiseren. De maanden erna worden alle 6 concepten onder begeleiding van professionals klaargestoomd tot een reëel eindproduct.
 
Waar en wanneer: (telkens een middag- en avondsessie)
Gent:               donderdag 10 mei / Kick-Off 
Brussel:           dinsdag 15 mei 
Antwerpen:     woensdag 16 mei 
Genk:              dinsdag 22 mei 
Leuven:           donderdag 24 mei 
Kortrijk:           dinsdag 29 mei
Gent:               48 uur hackathonweekend  - zaterdag 23 en zondag 24 juni
 
Meer informatie wordt beschikbaar gesteld op de website www.sociaalinnovatielab.be. Geïnteresseerden kunnen zich daar inschrijven voor de mini-labs. Deelname is gratis.