Digitaal in balans

Schermen in alle vormen en maten zijn voor veel mensen dagelijkse kost, zeker voor jongeren. Maar wat is te veel schermtijd? Hoe blijf je digitaal in balans? Die vragen en nog een heel pak meer beantwoorden wij in de workshop 'Digitaal in balans'. Die is er voor elke volwassene in een opvoedende rol die zich ooit vragen heeft gesteld bij het mediagebruik van zijn/haar/hun kind of leerling. 

Onze digiweet geeft een introductie in het mediawijs opvoeden, overloopt populaire social media apps en legt ook uit welke valkuilen er zijn (zoals schermverslaving of de zogenaamde 'schermoogjes'). Per leeftijd is er duiding bij het gebruik van smartphones, games en social media. Daarnaast krijgen exotische begrippen zoals 'digitale groeilijnen' en 'digitaal weekmenu' de uitleg die ze verdienen. Je verlaat de sessie met concrete tips en tools om in je eigen groep/gezin aan de slag te gaan. 

Wil je deze workshop graag in train-the-trainer vorm? Dan verwijzen we je vriendelijk door naar onze workshop 'mediawijs opvoeden'. 

Praktische info:
Duur:  2,5 uur per workshop of webinar / inkorten is bespreekbaar
Deelnemers: interactieve sessie: max. 25 deelnemers
Nodig: Een rustige ruimte (opstelling in halve cirkel waartussen de vormingswerker kan rondlopen), beamer, deelnemers nemen eigen smartphone of tablet mee als ze die hebben, WiFi en de mogelijkheid om te projecteren 
Prijs workshop: Offline: €420 en € 0,37/km (verplaatsingskosten) / Online: €320 
Korting: van 10 % vanaf een reeks van 6 geboekte sessies (een aanbod van meerdere e-inclusieve sessies is bespreekbaar)

 

Bestelformulier Workshops