Digitaal in balans

Wat?

Veel mensen, vooral jongeren, komen dagelijks in aanraking met schermen van allerlei vormen en maten.  Maar waar ligt de grens voor te veel schermtijd? Hoe kun je een digitale balans behouden te midden van deze overvloed? Deze vragen en vele andere komen aan bod tijdens onze workshop 'Digitaal in Balans'.

Gedurende deze workshop  geeft onze digitale expert, ook wel bekend als de 'digiweet', een inleiding over mediawijs opvoeden. We verkennen samen populaire sociale media-apps en bespreken potentiële valkuilen, zoals schermverslaving en het fenomeen van 'schermoogjes'. We nemen een leeftijdsgerichte benadering voor het gebruik van smartphones, games en sociale media, en werpen licht op begrippen als 'digitale groeilijnen' en 'digitaal weekmenu'. Na de sessie beschik je over concrete tips en tools om binnen je eigen gezin of groep aan de slag te gaan.

Wil je deze workshop graag in Train-the-Trainer vorm? Dan verwijzen we je vriendelijk door naar onze workshop 'mediawijs opvoeden'.

 

Voor wie?

Onze workshop 'Digitaal in Balans' is gericht op volwassenen die bewust willen omgaan met digitale technologieën en een gezonde balans willen vinden tussen online en offline activiteiten. Of je nu een professional bent die worstelt met digitale overbelasting, een ouder die de schermtijd van zijn kinderen wil beheren, of gewoon iemand die streeft naar een gezonde relatie met technologie, deze workshop biedt praktische tips en strategieën. Elke volwassene in een opvoedende rol die zich ooit vragen heeft gesteld bij het mediagebruik van hun kind of leerling en die streeft naar een evenwichtige benadering van het digitale leven vormt een geschikte deelnemer.

 

Praktische informatie

Duur: 2,5 uur per workshop of webinar incl. een korte pauze. 

Deelnemers: max. 20 deelnemers

Benodigdheden

  • Een rustige ruimte (opstelling in halve cirkel waartussen de vormingswerker kan rondlopen)
  • Stekkerdoos
  • Beamer
  • Eigen smartphone of tablet van de deelnemers als ze die hebben
  • WiFi
  • De mogelijkheid om te projecteren 

Prijs

  • Offline: €420 en bijkomend € 0,37/km (verplaatsingskosten)
  • Online: €320 

Korting:  - 10% korting bij een reeks van 3 (verschillende) geboekte sessies.

Meer info? Stuur een mail naar vorming [at] linc-vzw.be of bel naar 0493 40 09 07 (ma-vr, 9.00-17.00).

Bestelformulier Workshop