Mediawijs opvoeden

Wat?

Het online doen en laten van kinderen, is voor veel ouders, grootouders, opvoeders en al wie met kinderen bezig is een raadsel. Ze denken dat hun (klein)kinderen sneller nieuwe dingen oppikken en zijn zich niet altijd bewust van de rol die zij zelf kunnen spelen in het leren omgaan met de digitale wereld. Kinderen zijn vaak onzeker en hebben veel vragen over onderwerpen als schermtijd, sociale media, games, privacy, …

Mediawijs opvoeden is een interactieve sessie over mediagebruik bij kinderen. De workshop verdiept zich in het mediagebruik bij kinderen van 0 t.e.m. 18 jaar en de opvoedende rol die volwassenen hierin kunnen opnemen. LINC vertrekt vanuit een positieve kijk op media en opvoeding, rekening houdend met de risico's. We moedigen dialoog aan tussen volwassenen en kinderen en focussen op samen beleven en genieten in het gezin, op school, bij de opvang, in het jeugdwerk e.a. 

Wil je al een voorsmaakje? Neem dan een kijkje op www.medianest.be.

 

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor volwassenen in een opvoedende rol zoals ouders, grootouders, opvoeders of leerkrachten. De focus ligt hier op zij die inzicht willen in het online gedrag van kinderen en hier actief mee aan de slag willen. In overleg zoemen we in op specifieke thema's en zoeken we naar toepassingen voor jouw doelgroep of bieden we een workshop aan voor jouw team van professionals en/of vrijwilligers. We bieden deze workshop zowel online als offline aan.

 

Praktische informatie

Duur: 2,5 uur per workshop of webinar incl. een korte pauze.

Deelnemers: max. 20 deelnemers

Benodigdheden

  • Een rustige ruimte (opstelling in halve cirkel waartussen de vormingswerker kan rondlopen)
  • Stekkerdoos
  • Beamer
  • Eigen smartphone of tablet van de deelnemers als ze die hebben
  • WiFi
  • De mogelijkheid om te projecteren 

Prijs:

  • Offline: €420 en bijkomend € 0,37/km (verplaatsingskosten)
  • Online: €320 

Korting: - 10% korting bij een reeks van 3 (verschillende) geboekte sessies.

Meer info? Stuur een mail naar vorming [at] linc-vzw.be of bel naar 0493 40 09 07 (ma-vr, 9.00-17.00).

 

Bestelformulier Workshop