Mediawijs opvoeden

Het online doen en laten van kinderen, is voor vele volwassenen een raadsel. Ouders, grootouders, opvoeders en al wie met kinderen werkt, denkt dat hun (klein)kinderen sneller nieuwe dingen oppikken en zijn zich niet altijd bewust van de rol die zij zelf (kunnen) spelen in het leren omgaan met de digitale wereld. Kinderen zijn vaak onzeker. Ze hebben veel vragen over onderwerpen als schermtijd, sociale media, games, privacy…

Mediawijs opvoeden is een interactieve en inspirerende sessie over mediagebruik bij kinderen. Je gaat naar huis met kennis over mediawijze thema's en tips over goede praktijken. Volwassenen in een opvoedende rol kunnen er terecht met hun vragen over het mediagebruik bij kinderen van 0 t.e.m. 18 jaar. LINC vertrekt vanuit een positieve kijk op media en opvoeding, rekening houdend met de risico's. We moedigen dialoog aan tussen volwassenen en kinderen en focussen op samen beleven en genieten in het gezin, op school, bij de opvang, in het jeugdwerk e.a. Wil je al een voorsmaakje? Kijk dan zeker al eens op www.medianest.be!

In overleg zoemen we in op specifieke thema's en zoeken we naar toepassingen voor jouw doelgroep of bieden we een workshop aan voor jouw team van professionals en/of vrijwilligers. We kunnen meer informerend en inspirerend te werk gaan of kiezen voor een hands-on interactieve sessie. We bieden deze workshop zowel online als offline aan.

Vanaf februari bieden wij ook Train the Trainer oplossingen aan voor organisaties die een e-inclusief aanbod willen ontwikkelen of hun aanbod willen finetunen. Neem in afwachting gerust contact op met ons.

Praktische info:
Duur:  2,5 uur  per workshop of webinar / inkorten is bespreekbaar
Deelnemers: interactieve sessie: max. 25 deelnemers/ Inspiratiesessie kan voor een groter publiek
Nodig: Een rustige ruimte (opstelling in halve cirkel waartussen de vormingswerker kan rondlopen), beamer, deelnemers nemen eigen smartphone of tablet mee als ze die hebben, WiFi en de mogelijkheid om te projecteren 
Prijs workshop:  Offline: €420 en € 0,37/km (verplaatsingskosten)/ Online: €320 
Korting: van 10 % vanaf een reeks van 6 geboekte sessies (een aanbod van meerdere e-inclusieve sessies is bespreekbaar)

Meer info? Stuur een mail naar vorming [at] linc-vzw.be

Bestelformulier Workshops