Mediawijs opvoeden

Welke wegen kinderen online verkennen, is en blijft voor vele volwassenen een raadsel. Ouders, grootouders, opvoeders en al wie met kinderen werkt, denkt dat hun (klein)kinderen sneller nieuwe dingen oppikken en zijn zich niet altijd bewust van de rol die zij zelf (kunnen) spelen in het leren omgaan met die digitale wereld. Kinderen zijn vaak onzeker. Ze hebben veel vragen over onderwerpen als schermtijd, sociale media, games, privacy … Mediawijs opvoeden is een interactieve en inspirerende sessie over mediagebruik bij kinderen. Je wordt gewapend met kennis over mediawijze thema's en krijgt tips over goede praktijken. Volwassenen in een opvoedende rol kunnen er terecht met hun vragen over het mediagebruik bij kinderen van 0 t.e.m. 18 jaar. LINC vzw vertrekt vanuit een positieve kijk op media en opvoeding, rekening houdend met de risico's. Door het stimuleren van dialoog tussen volwassenen en kinderen zetten we tijdens deze sessie in op samen beleven en genieten in het gezin, op school, bij de opvang, in het jeugdwerk e.a. Wil je al een voorsmaakje? Kijk dan zeker al eens op www.medianest.be!

In overleg zoemen we in op specifieke thema's en zoeken we naar toepassingen voor jouw doelgroep of bieden we een workshop aan voor jouw team van professionals en/of vrijwilligers. We kunnen zowel meer informerende inspiratie sessie geven als ook een meer hands-on interactieve sessie. We bieden deze sessie zowel online als offline aan.

Vanaf februari bieden wij ook  Train the Trainer oplossingen aan voor organisaties die een e-inclusief aanbod willen ontwikkelen of hun aanbod willen fine-tunen. Neem in afwachting gerust contact op met ons.

Praktische info:
Duur:  2,5 uur  per workshop of webinar / inkorten is bespreekbaar
Deelnemers: interactieve sessie: max. 25 deelnemers/ Inspiratiesessie kan voor een groter publiek
Nodig: Een rustige ruimte, beamer, WiFi  en de mogelijkheid om te projecteren 
Prijs workshop:  Offline: €395 en € 0,37/km (verplaatsingskosten)/ Online: €320 
Korting: van 10 % vanaf een reeks van 6 geboekte sessies (een aanbod van meerdere e-inclusieve sessies is bespreekbaar)

Meer info? Stuur een mail naar Dieter: dieter.wijffels [at] linc-vzw.be

Bestelformulier Workshops