Nieuws

  17 juli 2024

Onze vorming rond Artificiële Intelligentie is de voorbije maanden vaak geboekt. Onze educatief medewerker Vincent buigt zich in dit artikel over deepfakes: een volgende stap in een evolutie van misleiding.

  15 juli 2024

Het eerste Voorleesfestival van LINC en Pluizer.be was een schot in de roos. Auteurs van kinder- en jeugdboeken kwamen in Leuven voorlezen uit eigen werk en lokten zo’n 300 enthousiaste liefhebbers.

  21 juni 2024

LINC organiseert op maandag 15 juli 'Het Voorleesfestival' in Leuven, een dag vol verhalen voor jong en oud. Kom genieten van de magie van voorlezen!

Illustratie van 2 personen die online verbinden
  18 juni 2024

LINC en Avansa Oost-Brabant bundelen hun expertise en organiseren 3 keer een straffe workshop rond polarisatie en verbinding in regio Leuven. 

  31 mei 2024

Maak je klaar voor een inspirerende voorleeservaring met ons nieuwe voorleespakket! 

  16 mei 2024

We lezen niet enkel op papier, maar ook digitaal. Deze workshop richt zich op mensen die nog niet bekend zijn met het gebruik van e-readers of tablets, maar graag willen leren hoe zij die apparaten optimaal kunnen benutten.

  10 mei 2024

Ben jij gek op boeken of teksten? Dan zou je ons kunnen helpen bij het samenstellen van ons volgende voorleespakket.

  12 april 2024

Een nieuw beleidsplan staat in de steigers. Daarom organiseerde LINC een bijeenkomst om haar doelen voor de komende jaren te bespreken. De bijeenkomst bood ook een ideaal platform voor de informele kennismaking tussen vrijwilligers, teamleden en bestuursleden van onze organisatie.

  4 april 2024

Terwijl jongeren snel nieuwe digitale vaardigheden oppikken, beseffen volwassenen niet altijd de cruciale rol die zij kunnen spelen in het begeleiden van kinderen. In dit artikel duidt educatief medewerker Vincent het belang van die begeleiding.

  5 maart 2024

Op het Europese congres 'Media Literacy Matters' heeft LINC een presentatie gegeven in een sessie over digitale initiatieven voor ouderen. 

  17 februari 2024

We delen massaal onze mening online. Gelijkgestemde meningen versterken onze eigen overtuigingen, terwijl het verschil met tegenstrijdige meningen groter wordt. Onze educatief medewerker Vincent legt uit hoe dat komt.

  12 februari 2024

Duik met ons mee in de wereld van veel-tekenaar Martijn van der Linden!