Online polarisatie

Merk je veel wij-zij-denken op in je omgeving? Vind je onze samenleving lang niet verdraagzaam genoeg? Lig je wakker van polarisatie, en dan vooral in haar online vorm? 

In deze workshop leer je wat online polarisatie is en hoe die de samenleving beïnvloedt. We kijken ook hoe polarisatie kan leiden tot een gebrek aan begrip voor andere standpunten. Zo wordt samenwerking en eenheid moeilijker, niet alleen in de maatschappij maar ook binnen een organisatie of andere gemeenschap. 

Wij volgen de belangrijkste stappen om online polarisatie tegen te gaan: van het herkennen tot het ontwikkelen van strategieën. Je krijgt ook praktische tips, tricks en gespreksmethodes mee. Zo zetten we in op positieve communicatie en debat om te zorgen voor een gezonde en inclusieve online samenleving.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het aanmoedigen van inclusie en respectvolle communicatie, ongeacht je achtergrond. We bieden een interactieve sessie met veel oefenkansen. Je gaat naar huis met een positieve kijk op je rol in de maatschappij. Deze workshop focust zich op professionals of intermediairen, maar kan aangepast worden op aanvraag!

Praktische info:
Duur:  2,5 uur  per workshop of webinar / inkorten is bespreekbaar
Deelnemers: max. 25 deelnemers
Nodig: Een rustige ruimte (opstelling in halve cirkel waartussen de vormingswerker kan rondlopen), beamer, deelnemers nemen eigen smartphone of tablet mee als ze die hebben, WiFi en de mogelijkheid om te projecteren
Prijs workshop: Offline: €420 en € 0,37/km (verplaatsingskosten) / Online: €320
Korting: van 10 % vanaf een reeks van 6 geboekte sessies

 

 

 

Bestelformulier Workshops